top of page

tanácsadás

Relationship/Career/Family/Money​/Balance/Health & Body​/Communication​

​„A tanácsadás egy ismerettség képzett és elvi alapokon nyugvó használata, mely az önismeretet, érzelmi elfogadást, növekedést és a személyi erőforrások optimális fejlesztését hivatott megkönnyíteni. A végső cél az lenne, hogy biztosított legyen a lehetőség, hogy egy kielégítő és értékes élet elérésén tudj munkálkodni. A tanácsadói kapcsolatok váltakozni fognak a szükségletek szerint, de foglalkozhatnak fejlesztési tárgyakkal, adott problémák megcélzásával és megoldásával, döntéshozatallal, kríziskezeléssel, személyes meglátások és ismeretek fejlesztésével, a belső érzelmi konfliktus átdolgozásával vagy a másokkal ápolt kapcsolatok fejlesztésével.” – BACP

 

A tanácsadás rendszeres időt és teret biztosít az emberek számára, hogy beszélni tudjanak a problémáikról és felfedezzenek különfajta érzéseket egy környezetben, amely megbízható, behatástól mentes és bizalmas. A tanácsadónak tiszteletben kell tartania a nézőpontjaidat miközben segédkezik az adott problémák megoldásában, a krízis megoldás során, a kapcsolatok fejlesztésében vagy a jobb életmódok elősegítésében. Elnevezésükkel szemben a tanácsadók leggyakrabban nem nyújtanak tanácsot. Ehelyett segítenek benyomásokat gyűjteni az érzelmeket és viselkedéseket illetően és megváltoztatni a magatartásodat, amennyiben az szükséges. Ezt úgy teszik, hogy meghallgatják a mondandódat és megjegyzéseket tesznek adott szakértői nézőpontjukból szemlélve.

A „tanácsadás” kifejezés széles spektrumot fed le, egy magasan képzett szakembertől kezdve vonatkozhat egészen olyasvalakire is, aki a tanácsadási készségeket (a meghallgatást, a mondandóra való reflektálást, vagy letisztázást) egy másik szerep részeként, mint például az ápolás részeként használja. Ebben az esetben a kifejezés alatt a beszédterápiát értjük egy képzett szakember által alkalmazva.
 

Career Coaching

Mid Career Consultations

Conflict Resolution

Career Transitions

A tanácsadás céljai:

Biztonságos és visszajelző teret nyújt a számunkra, hogy el tudjunk kezdeni rendet teremteni a káoszban és feloldani az aggodalmat, amiben találtuk magunkat.Lehetővé teszi a számunkra, hogy mélységében fedezzük fel, mi az, ami zavar bennünket és rájöjjünk, mik lehetnek a háttérben rejlő dolgok.Bátorít bennünket, hogy őszinte szemmel lássuk át a jelenlegi gondolatainkat, érzéseinket és viselkedésünket, amelyek meggátolhatnak bennünket a továbbhaladásban.Segít nekünk módszert találni ezeknek a letaglózó érzelmeknek az átformálásában, oly módon, hogy egy biztonságosabb és barátságosabb helyre juttat el bennünket, ahová mindannyian szeretnénk eljutni.Ez egy lehetőség a számunkra, hogy megérthessük a működésünket és tanulhassunk magunkról, hogy átvegyük az irányítást és felelősséget vállalhassunk az életünkért. Ezáltal ismét célt és jelentést találhatunk oly módon, hogy közben elismerjük a valódi énünket.A készségek, a képzés és az elsajátított tapasztalat alkalmazásával, lehetővé teszem az ügyfél számára, hogy ezt a folyamatot tiszteletteljes, támogató és részrehajlásmentes légkörben élje meg.
 


Ha további kérdéseid merülnének fel vagy egy kicsit aggódsz amiatt, mire is számíthatsz a tanácsadással kapcsolatban, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot és boldogan nyújtok részletesebb tájékoztatást is.

bottom of page